Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Olgalis-dreamstime.com Komponenter | 02 maj 2012

Topp5 NAND Flash Q4

Solid tillverkning gjorde att Micron Technology Inc. och Hynix Semiconductor Inc. gjorde bra ifrån sig under det fjärde kvartalet. Avståndet mellan dem och industriledarna minskade därför.
Scenen kan komma att bli föränderlig under året när dessa två nu knappar in på ledarna.

Nummer 3-rankade Micron Technology Inc. lyckades få intäkterna att växa med 11,7% i kvartalet jämfört med det föregående, det skriver IHS. Fjärdeplacerade Hynix tog sig upp 5,4 %.

Att dessa två går så pass bra stå i bjärt kontrast till en marknad som minskade 2,8% totalt. Ännu mer noterbart är att brasnchledande Samsung under samma period backade med 4,6%. Tvåan Toshiba backade hela 12,3%.

Speciellt Hynix väntas öka under året då de investerar mer än genomsnittet för industrin.

© IHS

Microns marknadsandel för NAND steg till 19,6%, upp från 17% i det tredje kvartalet. Hynix andel ökade från 12,2 till 13,3%. Intäkterna för Micron ökade med 88% jämfört med samma period förra året och för Hynix var ökningen 69%.

Att Toshiba drog det kortaste strået beror på att de valde att dra ned på produktionen då marknaden hade ett mått av överproduktion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1