Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 maj 2012

Flexenclosure etablerar verksamhet i Indien

Miljöteknikföretaget Flexenclosure har öppnat ett dotterbolag i Indien.
Avsikten Àr att bygga pÄ erfarenheterna och framgÄngarna för E-site pÄ en annan snabbvÀxande marknad, Afrika, och erbjuda mobiloperatörer i södra Asien lösningar som kan minska dieselförbrukningen, de operativa kostnaderna, och koldioxidutslÀppen frÄn en basstation med 90 procent.

Det nya dotterbolaget, Flexenclosure India Ltd, har redan pÄbörjat sin verksamhet med bas i Gurgaon nÀra New Delhi under ledning av Mukesh Singh. Mukesh Singh Àr f d chef för Corporate and Business development vid Nokia Siemens Networks, och har ocksÄ arbetat som affÀrschef för Ericsson. Han har bott i Sverige i mÄnga Är och har en ekonomexamen frÄn IHM Business School i Stockholm.

Flexenclosure India Ltd kommer att fokusera pĂ„ att erbjuda mobiloperatörer i södra Asien – Indien, Sri Lanka, Bangladesh och Nepal – sin prisbelönta avancerade gröna kraftförsörjningslösning E-site för drift av basstationer för mobiltrafik utanför elnĂ€tet (“off-grid”). E-site har kapacitet att driva basstationer till upp till 90 procent med sol- och vindkraft. Detta kan minska de operativa kostnaderna och koldioxidutslĂ€ppen med lika mycket. Normalt sett drivs basstationer off-grid med dyr och miljöovĂ€nlig diesel. Indien och omgivande lĂ€nder Ă€r stora och snabbvĂ€xande telekommarknader, och stora delar av regionen saknar tillgĂ„ng till elektricitet.

- Södra Asien Àr en mycket viktig marknad för Flexenclosure. Med etableringen av Flexenclosure India kommer vi nÀrmare vÄra kunder i regionen vilket hjÀlper oss att vidareutveckla vad som redan Àr vÀrldens mest effektiva gröna kraftförsörjningslösningar. Jag har arbetat i Indien med tre tidigare arbetsgivare och ser fram emot att fÄ bli delaktig i en sÄdan spÀnnande, snabbt vÀxande och omvÀlvande ekonomi igen, sÀger David King, VD, Flexenclosure.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2