Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 maj 2012

Tronskife i Teknik-SM

Det blir Uppsala, Umeå eller Chalmers som kammar hem årets pris.
I kväll blir det tronskifte i Teknik-SM. Förra året vann Luleå, för första gången. Nu gör i stället Umeå, Uppsala och Göteborg upp om segern. Det står klart efter onsdagens semifinal med åtta tremannateam från Skövde, Uppsala, Lund, Chalmers (Göteborg), KTH (Stockholm), Linköping, Umeå och Luleå.

– Det blir tufft i kväll. Alla kämpade hårt i gårdagens semi så det är upplagt för en taggad final med bland annat legorobot-race inför publik. Det segrande laget vinner en resa till Indien, säger Lotta Ljungqvist, projektledare på Sveriges Ingenjörer.

Finalen går av stapeln i kväll klockan 18:40.

Teknik-SM (Svenska Mästerskapen i Framtida Teknik) instiftades år 2000 och är den enda tävlingen där landets blivande ingenjörer och naturvetare får möjlighet att utmana varandra i framtida teknik. Tävlingen arrangeras av Sveriges Ingenjörer i samarbete med bland andra Sandvik, Saab AB och Academic Work.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1