Annons
Annons
Annons
Komponenter | 14 maj 2012

Peter Bauer tvingas lämna Infineon

Peter Bauer tvingas dra sig tillbaka som vd för halvledarföretaget Infineon, detta på grund av den benskörhet han dragits med.
Peter Bauer, CEO för Infineon Technologies AG, drar sig tillbaka på grund av hälsoskäl. Han har under en längre tid dragits med osteoporosis, benskörhet. De senaste åren har han bland annat haft flera frakturer på olika kotor. Nu har hans tillstånd ytterligare förvärrats och han lämnar därför rampljuset.

Det var 2008 som han tog över som vd för Infineon. Dessförinnan har han innehaft andra positioner inom bolaget och han har varit anställd sedan 1985 på den tid då verksamheten hette Siemens Semiconductors.

Peter Bauer säger själv att det har varit ett tufft beslut men att osäkerheten som följer med hans sjukdom gör att han inte längre kan fortsätta att dela sin uppmärksamhet mellan den och företaget.

Styrelsen har utsett Dr. Reinhard Ploss som ersättare. Han är sedan tidigare med i ledningen och är för närvrande ansvarig för produktion, utveckling, teknologi och personalfrågor. Han har varit anställd inom företaget i 25 år.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-1