Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2012

Göran Malm och Tord Wingren till FPC

Fingerprint Cards (FPC) utser Göran Malm och Tord Wingren till Senior Advisors samt medlemmar i Fingerprint Cards Advisory Board.
Göran Malm som idag Àr investerare, konsult och styrelseproffs har en bakgrund bland annat som Asienchef för bÄde General Electric (GE) och Dell Computer. Göran har Àven under 9 Är varit ledamot i Samsungs huvudstyrelse, varav en stor del av den tiden som enda icke korean. Det finns fÄ svenskar som har en liknande erfarenhet av internationella affÀrer samt ett sÄdant nÀtverk som Göran har skapat. Göran har Àven innehaft en gÀstprofessur vid Göteborgs Handelshögskola dÀr han fortfarande frekvent gÀstförelÀser.

Tord Wingren som i mars 2012 blev utsedd till VP & Site Manager för storsatsande Huawei i Lund har en lÄng framgÄngsrik karriÀr inom telecom samt high-tech industrin i Sverige och internationellt. Tord var under Ären 2008-2012 medgrundare av och vd för Nanoradio AB. Dessförinnan har Tord bland annat varit Europachef för Samsung samt vd för Ericsson Mobile Platforms. Förutom 27 Är i operativa uppdrag har Tord innehaft och innehar fortfarande en mÀngd uppdrag i styrelser och Advisory Boards i en rad teknologiföretag samt i Stiftelsen för strategisk forskning, SSF.

Göran och Tord ersÀtter avgÄende Peter Svensson och Mats Lindoff i FPC Advisory Board som dÀrmed bestÄr av Göran Malm, Tord Wingren samt Jörgen Lantto. Jörgen Àr ansvarig för ekosystemen för mobila plattformar och terminaler pÄ Ericsson. Jörgen har nyligen ÄtervÀnt till Ericsson frÄn ST-Ericsson dÀr han var Vice vd och Teknik- och strategichef.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1