Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2012

Göran Malm och Tord Wingren till FPC

Fingerprint Cards (FPC) utser Göran Malm och Tord Wingren till Senior Advisors samt medlemmar i Fingerprint Cards Advisory Board.
Göran Malm som idag är investerare, konsult och styrelseproffs har en bakgrund bland annat som Asienchef för både General Electric (GE) och Dell Computer. Göran har även under 9 år varit ledamot i Samsungs huvudstyrelse, varav en stor del av den tiden som enda icke korean. Det finns få svenskar som har en liknande erfarenhet av internationella affärer samt ett sådant nätverk som Göran har skapat. Göran har även innehaft en gästprofessur vid Göteborgs Handelshögskola där han fortfarande frekvent gästföreläser.

Tord Wingren som i mars 2012 blev utsedd till VP & Site Manager för storsatsande Huawei i Lund har en lång framgångsrik karriär inom telecom samt high-tech industrin i Sverige och internationellt. Tord var under åren 2008-2012 medgrundare av och vd för Nanoradio AB. Dessförinnan har Tord bland annat varit Europachef för Samsung samt vd för Ericsson Mobile Platforms. Förutom 27 år i operativa uppdrag har Tord innehaft och innehar fortfarande en mängd uppdrag i styrelser och Advisory Boards i en rad teknologiföretag samt i Stiftelsen för strategisk forskning, SSF.

Göran och Tord ersätter avgående Peter Svensson och Mats Lindoff i FPC Advisory Board som därmed består av Göran Malm, Tord Wingren samt Jörgen Lantto. Jörgen är ansvarig för ekosystemen för mobila plattformar och terminaler på Ericsson. Jörgen har nyligen återvänt till Ericsson från ST-Ericsson där han var Vice vd och Teknik- och strategichef.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2