Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2012

290 får lämna Tieto Sverige

IT-bolaget Tieto har avslutat de fackliga förhandlingar i Sverige som annonserades i mars. Neddragningarna i Sverige kommer att genomföras i två faser, där den första fasen inleds direkt. I höst inleds en andra fas gällande de tjänster som påverkas av bolagets nya organisation.
I den första fasen, som genomförs under maj, påverkas runt 140 personer av neddragningarna och ytterligare runt 50 personer berörs genom omplacering och naturliga avgångar. I den andra fasen tillkommer neddragningar omfattande ytterligare cirka 100 personer, som ska vara genomförd i början av 2013.

De förhandlingar som nu avslutats i Sverige är en del av det tidigare annonserade koncernövergripande personaljusteringarna som ska generera cirka 50 miljoner euro i årliga besparingar. Totalt omfattar neddragningarna cirka 1 300 tjänster, varav närmare 500 i Finland, närmare 300 i Sverige och omkring 500 i övriga länder.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1