Annons
Annons
© bellemedia-dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 maj 2012

RIM är dåliga nyheter för Jabil, Celestica, Flextronics

Den Kanada-baserade telefontillverkaren RIM, Research in Motion, vinstvarnar kraftigt och har tillsatt en bankrådgivare. Kapsejsar skeppet är det riktigt dåliga nyheter för flera stora EMS:are.
RIM meddelade på tisdagen att en bankman från JP Morgan och RBC Capital kommit till företaget för att utvärdera olika alternativ. Nu spekuleras det vilt i om bolaget kommer att säljas av. Samtidigt tror många analytiker på Wall Street att en ren försäljning är osannolik.

Vinstvarningen påverkar flera av världens största EMS-leverantörer, däribland Flextronics (2:a i världen), Jabil Circuit (3:a) och Celestica (4:a).

År 2008 var RIM värderat till 84 miljarder dollar. Idag är företaget en spillra av sitt forna jag. Marknadsvärdet ligger på runt 6 miljarder dollar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1