Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 05 juni 2012

Microsemi bestrider bakdörr

Microsemi har varit i blÄsvÀder sedan en forskningsrapport lÀcktes ut pÄ nÀtet - en rapport som pekar pÄ allvarliga sÀkerhetsluckor. Nu vÀljer Microsemi att bestrida pÄstÄendet.
Microsemis officiella kommentar lyder att chipet, ProASIC3 FPGA (field-programmable gate array) – ett chip designat för att kunna programmeras och konfigureras av anvĂ€ndaren efter behov , inte har nĂ„gon sĂ„ kallad bakdörr.

ProASIC3-chipet Àr integrerat i en rad olika applikationer inom olika industrier, bland annat försvarsindustri. Chipet har dessutom marknadsförts av Microsemi som mycket sÀkert varför kritiken inte lÀt vÀnta pÄ sig.

Det Àr tvÄ forskare vid University of Cambridge som stod bakom den smÄtt spektakulÀra uppgiften om att chipet har en bakdörr som möjliggör att data kan tankas ned om man fÄr fysisk tillgÄng till det, trots att datan Àr krypterad. Det första skyddet kunde brytas ned pÄ sekunder, det andra pÄ timmar, hÀvdar forskarna.

Förutom att lösenord och data gick att extrahera frÄn chipet sÀger forskarna ocksÄ att det finns en funktion som gör att chipet gÄr att omprogramera. Lösenordet till denna funktion tog bara en dag att ta sig igenom.

HÀr nedan finns lÀnkarna till forskningsrapporten och Microsemis kommentar pÄ den samma.
-----

Statement from Sergei Skorobogatov and Christopher Woods, 01 June 2012

Statement from Microsemi
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2