Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 juni 2012

Nibe köper Eltwingruppen

Svenska Nibe förvÀrvar den danska Eltwingruppen , en leverantör för styrning och reglering av elektriska motorer.
Eltwingruppen Ă€r baserade i Risskov, strax norr om Århus i Danmark. Verksamheten kommer att ingĂ„ i affĂ€rsomrĂ„det Nibe Element.

Eltwingruppen som grundades 1976, bestÄr dels av moderbolaget Eltwin A/S som utvecklar, sÀljer
och producerar industriell elektronik och dels av dotterbolaget Motron A/S som Àr en distributör inom omrÄdet sensorteknologi. Eltwins specialomrÄde Àr styrning och reglering av elektriska motorer.

Gruppen har cirka 50 medarbetare och omsÀtter cirka 70 miljoner danska kronor. Den nuvarande ledningen kommer fortsatt att leda företaget.

”Vi ser goda möjligheter att expandera verksamheten kraftigt under de nĂ€rmaste Ă„ren samtidigt som förvĂ€rvet stĂ€rker Nibe Elements inriktning pĂ„ att komplettera sitt produktutbud med teknologier för mĂ€tning och styrning inom
energiomrÄdet".

”Eltwingruppens teknologier tillför möjligheter till utökade leveranser för Nibe Elements kunder bĂ„de externt och internt samtidigt som deras produktutbud ytterligare stĂ€rker NIBEs inriktning att utveckla hĂ„llbara energilösningar i
vĂ€rldsklass” sĂ€ger Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Industrier AB.

Mot bakgrund av att Eltwin för nÀrvarande hÄller pÄ att bygga upp en tillverkningsenhet för volymproduktion i Polen, vilken skall vara klar under fjÀrde kvartalet i Är, kommer företaget att konsolideras i Nibe under början av 2013.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1