Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton-andronov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 juni 2012

Orbit One varslar nära hälften i Huddinge

Kontraktstillverkaren Orbit One i Huddinge varslar 45 av de drygt 100 anställda om uppsägning. Huvudskälet är utfasningen av den tillverkning av Siemensprodukter som ingick i avtalet när Orbit One övertog fabriken från Siemens i början av 2009.
Även det osäkra konjunkturläget har påverkat beslutet, det skriver företaget idag.

– Det här är en tråkig situation för de anställda. När vi tog över fabriken från Siemens räddade vi cirka 70 arbetstillfällen. När nu avtalet går ut måste tyvärr en del av dessa varslas om uppsägning. Samtidigt fortsätter satsningarna i Huddinge. Främsta styrkan i Huddinge ligger i den effektiva prototyptillverkningen, tillverkningen av mindre serier och boxbuild. Dessa styrkor kommer vi att fortsätta att utveckla. Man kan säga att vi är inne i en fas där vi måste bromsa och gasa samtidigt för att kunna anpassa oss inför fram- tida krav och marknadsmål, berättar Orbit Ones vd Christer Malm.

På Orbit One i Huddinge arbetar idag drygt 100 personer. Både produktionspersonal och tjänstemän kommer att drabbas av varslen. Varslen kommer inte att beröra övriga enheter inom Orbit One-koncernen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2