Annons
Annons
© saniphoto-dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 juni 2012

IFC och norska Scatec Solar satsar i Afrika

IFC, en medlem i World Bank Group och det norska solcellsföretaget Scatec Solar har skrivit avtal om utveckling av solkraft i Väst- och Centralafrika.
IFC InfraVentures är en projektfond för infrastruktur. Tillsammans med norska Scatec Solar kommer man nu göra en satsning på solkraft i Afrika. Inom projektet kommer man att utveckla, designa, finansiera, konstruera och driva solkraftsanläggningar som vardera kan producera 10 megawatt ström.

Projektet startar i Benin, Burkina Faso, Kameru, Nigeria och Togo.

Den afrikanska ekonomin är just nu i stadig tillväxt - faktiskt snabbast i världen. Det här har också lett till ökat behov av kraftförsörjning. Infrastrukturbristen har dock gjort att det varit svårt att bygga ut inom detta område då bränsledriven elkraft är både miljövansklig och dyr.

Solkraft beskrivs därför som ett gott alternativ. Faciliteterna kan också sättas upp på avlägsna platser vilket kommer att gagna landsbygdens befolkningar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1