Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 juni 2012

Samsung C&T leder effektiviseringsprojekt i Finland

Samsung C&T Corporation leder ett internationellt projekt som tittar på sätt för att energieffektivisera fastigheter.
VTT Technical Research Centre i Finland och Samsung C&T Corporation har kommit överens om ett ramverk för att koordinera pilotprojektet. Det internationella konsortiet kommer att investera en miljon euro i användning av ny teknik för att energieffektivisera i Espoo.

Målsättningen är att området ska vara utsläppsfritt och självförsörjande gällande energi år 2030.

Campus-området där man testar tekniken är del av internationella Korea-Micro Energy Grid (K-MEG), ett utvecklingsprojekt med en budget på 100 miljoner euro. Projektet ska ta fram just lösningar för energieffektivitet i fastigheter.

Ett energiövervakningssytem kommer att byggas in i fastigheterna i för att övervaka energi, värme-, elektricitet- och vattenkonsumtion i ett första steg. Nästa steg är att lägga in ett styrsystem som kan kontrollera varje byggnad var för sig samt göra systemet radiokontrollerat.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1