Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 juni 2012

Intel investerar 20 miljoner euro i svenska Flatfrog

FlatFrog Laboratories AB, ett svenskt företag som utvecklar ny teknologi för pekskÀrmar, offentliggör idag ett finansieringsavtal med Intel Capital vÀrt 20 miljoner euro.
Intel Capital ansluter sig dÀrmed till de befintliga Àgarna, frÀmst Invus och Sunstone Capital. FlatFrog Àmnar anvÀnda det nya kapitalet bland annat till att kraftigt förstÀrka sitt utvecklingsteam i syfte att pÄskynda utvecklingen och kommersialiseringen av företagets multi-touchteknik för konsumentprodukter som Ultrabook och allt-i-ettdatorer.

“Alltsedan vi började utveckla vĂ„r unika multi-touchteknik för lite mer Ă€n fem Ă„r sedan har vĂ„rt mĂ„l varit att erbjuda en helt perfekt anvĂ€ndarupplevelse till ett överkomligt pris pĂ„ konsumentmarknaden”, sĂ€ger Christer FĂ„hraeus, VD, styrelseordförande och grundare av FlatFrog. “Vi Ă€r övertygade om att med rĂ€tt pris och rĂ€tt teknik kommer varenda skĂ€rm i vĂ€rlden att vara en pekskĂ€rm. Tack vare den hĂ€r investeringen och de möjligheter som samarbetet med Intel Capital ger kommer vi nu att kunna röra oss Ă€nnu snabbare mot mĂ„let.”

Genom att anvÀnda sofistikerade algoritmer för att spÄra fotoner som rör sig inuti den glasskiva som tÀcker skÀrmen kan FlatFrogs multi-touch teknologi omedelbart och precist kÀnna av hundratals samtidiga beröringar och rörelser. FlatFrogs teknik bygger pÄ optik i stÀllet för den kapacitiva teknik som anvÀnds i den stora majoriteten av dagens pekskÀrmsutrustade mobiler. DÀrför kan skÀrmar som anvÀnder FlatFrogs teknik reagera pÄ beröring, inte enbart direkt frÄn fingrar utan Àven frÄn handskar och andra material, som till exempel pennor.

“Att skapa en perfekt touch-upplevelse till mycket lĂ„g kostnad, och pĂ„ ett sĂ€tt som gör det enkelt för tillverkare att anvĂ€nda i smĂ„ sĂ„vĂ€l som mycket stora skĂ€rmar, Ă€r mycket komplicerat”, sĂ€ger Christer FĂ„hraeus. “Vi har ett stort team av fantastiska ingenjörer som har arbetat i flera Ă„r för att ta fram vĂ„ra algoritmer, vĂ„r optoelektronik och optomekanik. Med nya investerare kan vi nu ta oss till en ny nivĂ„. Vi Ă€r vĂ€ldigt förtjusta över att Intel Capital nu blir en av vĂ„ra Ă€gare.”

FlatFrog grundades 2007 av serieentreprenörerna Ola Wassvik och Christer FĂ„hraeus. Företaget innehar över 60 patentfamiljer inom optisk touchteknik. Nyligen började FlatFrog leverera sin första produkt som bygger pĂ„ dess teknologi – FlatFrog Multitouch 3200 som Ă€r den tunnaste 32-tums multi-touch högprestandaskĂ€rmen pĂ„ marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1