Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 juni 2012

RIM hett byte för Microsoft och Amazon

RIM kan vara på väg att sälja av sin telefontillverkning, det uppger Sunday Times. Teknikbolagen Microsoft och Amazon målas upp som hungriga köpare med plånboken i beredskap.
Sunday Times skriver att RIM, Research in Motion, kan vara på väg att sälja hela eller delar av telefonverksamheten.

Den strategiska analysen ska hållit på sedan årsskiftet, ett resultat av att den en gång så framgångsrika tillverkaren av BlackBerry fått se sina marknadsandelar krympa stadigt.

Ett mer slutgiltigt framtidsbesked finns att vänta någon gång under sommaren spår tidningen. För övrigt kan nämnas att ryktena om att Microsoft är på väg att skaffa sig hårdvara – och bygga en egen telefon – ätit sig in på Nokias aktier. Microsoft har dessutom meddelat att de kommer leverera Windows till Huaweis telefoner samtidigt som det står klart att äldre Windows-enheter inte kommer att kunna uppgradera till Windows 8.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2