Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 juli 2012

Lågt produktionstempo efter nedläggningsbeskedet

Vitvarutillverkaren Asko halkar efter i produktionen efter beskedet att produktionen fltytar från Jung och 450 arbeten ser ut att gå förlorade.
Vd Simon Kumer säger till Sveriges radios P4 Skaraborg:

- Jag kan inte säga exakt vilka produktionssiffror vi har, men jag kan säga att jämfört med planen så ligger vi efter i produktion den här veckan.

Det var i förra veckan det stod klart att tillverkning i Jung flyttas ut till Slovenien. Bakom beslutet står ägaren Gorenje Group och skälen anges vara ekonomiska.

"Omlokaliseringen påbörjas nästa år och kommer med största sannolikhet att genomföras i två steg. Tillverkningen av tvättmaskiner och torktumlare i Jung upphör den 31 januari 2013, medan tillverkningen av diskmaskiner upphör den 30 juni 2013. Produktionen fortsätter därefter i Gorenjes fabrik i Slovenien. Det slutgiltiga beslutet kommer att verkställas av Askos styrelse inom de närmsta dagarna”, skriver företaget i en pressrelease enligt P4 Skaraborg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1