Komponenter | 06 juli 2012

Micron blir nummer 2

Med det planerade förvärvet av Elpida blir Micron världens nästa största leverantör av dynamic random access memory (DRAM), det skriver iSuppli.
Micron rankades som global nummer 4 i det första kvartalet med intäkter på 759 miljoner dollar och 12,2 % av marknaden. Före låg jätten Samsung, Hynix och Elpida.

I och med förvärvet kommer Micron hoppa upp och bli näst störst bakom Samsung med intäkter på 1,5 miljarder dollar och över 24% i marknadsandel.

Elpidas konkurs har därför omformat marknaden och har också stabiliserat den när det kommer till priser. Nu förväntas intäkterna för året öka globalt med 3,3%. Det kan tyckas lite men måste ses mot den tillbakagång på 25% som skedde förra året. Mycket av den utvecklingen berodde i sin tur på en övermättad marknad med fler tillverkare än vad det fanns utrymme för.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2