Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 augusti 2012

LightLab Sweden AB förhandlar om kinesiskt joint venture

Belysningsföretaget LightLab har undertecknat ett Memorandum of Understanding (”MoU”) med industriella och finansiella partners i Kina gĂ€llande etaberlandet av ett Joint Venture.
LightLab har undertecknat ett Memorandum of Understanding (”MoU”) med industriella och finansiella partners i Kina. Avsikten Ă€r att skapa förutsĂ€ttningar för kommersialisering av bolagets teknologi i Kina dels genom att etablera ett joint venture med kinesiska industriföretag, dels genom att med lokala finansiella partners sĂ€kerstĂ€lla tillgĂ„ng till kapital för den fortsatta lĂ„ngsiktiga utvecklingen. Ett sĂ„dant joint venture har i detta sammanhang erbjudits att etablera verksamhet i Zhangjiang Industrial Park i Shanghai.

Inom ramen för MoU har intressenterna genomfört en teknisk due diligence. Detta arbete har av intressenterna bedrivits med stöd av externa vetenskapliga rÄdgivare. LightLab har presenterat sitt utvecklingsarbete och teknologiska resultat, bland annat genom att tillhandahÄlla 500 sidor av teknisk dokumentation. Vid efterföljande besök i Taipei har bolaget visat upp sin anlÀggning för prototypproduktion av lampor samt deltagit i flera diskussioner och formella möten.

Efter teknisk due diligence rÄder samsyn mellan intressenterna och LightLab att bolagets teknologi har stark kommersiell potential. En intressent förordar att LightLabs teknik utvecklas ytterligare ett steg mot produkt genom utveckling av en förserie integrerade prototyper. Detta arbete bedöms ta 4-6 mÄnader i ansprÄk och krÀver att LightLab gör resursförstÀrkningar, bland annat i form av finansiering. Tillförseln av sÄdana ytterligare resurser Àr i dagslÀget inte sÀkerstÀlld, utan styrelsen utvÀrderar för nÀrvarande hur detta skall kunna ske.

”Styrelsen i LightLab konstaterar att intressenterna efter genomförd teknisk due diligence, bekrĂ€ftar bolagets belysningsteknologi. Styrelsen har mot denna bakgrund beslutat att fortsĂ€tta bolagets utvecklingsarbete med ambitionen att inom ett halvĂ„r ha glödlampsprototyper med integrerad elektronik och lampa. Avsikten Ă€r att dĂ€refter i ett joint venture skapa förutsĂ€ttningar för industriell produktion”, sĂ€ger Erik Åsbrink, styrelseordförande i Lightlab.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1