Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© franz-pfluegl-dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 augusti 2012

Whirlpool lägger ned kretkortsproduktion - Flextronics blir leverantör

Whirlpool Sweden AB lÀgger ned kretskortsproduktionen i Norrköping. Runt 40 personer kommer att omplaceras samtidigt som Flextronics tar över produktionen.
Whirlpool kommer inte lÀngre att tillverka kretskorten för sina mikrovÄgsugnar i Norrköping. Enligt AffÀrsliv kommer Flextronics att bli ny leverantör, antagligen den nya fabriken i Ungern. Man kommer ocksÄ att leverera till polska Wrocal (för ugnar) samt italienska Cassinetta (ocksÄ ugnar).

Till NT sÀger produktionschef Martin Teikmans:

– Det stĂ€mmer. Tillverkningen av kretskort blir billigare för oss pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet. DĂ€rmed skulle ocksĂ„ Norrköpingsfabriken kunna bli mer konkurrenskraftig pĂ„ lĂ„ng sikt. Dessutom Ă€r det inte Whirlpools kĂ€rnverksamhet att göra kretskort. Det Ă€r i stĂ€llet att designa och tillverka mikrovĂ„gsugnar.

Det Àr inte helt klart att flytten blir just till Ungern men mycket pekar mot det.

DÀrmed gÄr en era ur tiden nÀr kretskorts-produktionen i Norrköping stannar. Redan pÄ 40-talet startade man upp den första produktionen. Positivt för de anstÀllda Àr dock att de kommer att omplaceras inom företaget. Facket beklagade inledningsvis nedlÀggningsbeslutet och hÀnvisade till att för lite investerats i nya maskiner och utrustning för att göra produktionen gÄngbar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2