Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 augusti 2012

Konfliktmineraler: Intel och HP i fronten, Nintendo långt bakom

Flera företag såsom Apple, Intel, Motorola Solutions och HP har noterats för sina förbättringar när det gäller försöken att stävja att konfliktmineraler används.

Enough Project, en icke vinstdrivande grupp, skriver att företagen har gjort framsteg gällande att eliminera användandet av konfliktmineraler i sina produkter trots att lagarna släpar efter. Vidare skriver gruppen att dessa företag varit föredömliga i sitt arbete samtidigt som andra företag gömt sig bakom just bristen på lagstiftningar som skäl att inte agera. Förbättringarna är exempelvis att man infört audit-program samt drivit hjälpprojekt till Kongo för att hjälpa landet att städa upp i mineralindustrin. Det har också handlat om direkt sourcing och bättre koll på från vilka källor mineralerna ursprungligen kommer.
Bild med zoom. / © http://www.enoughproject.org/
SanDisk, Philips, Sony, Panasonic, RIM och AMD har också gjort ett bra arbete med leveranskedjorna skriver man också. På andra sidan av programmet finns företag som har skött sig sämre. Nintendo får den mest svidande kritiken då de varken har gjort några försök att spåra mineralerna eller gjort några kontroller, audits. Sharp, HTC, Nikon och Canon har tagit de första stegen men är fortfarande långt bakom de ledande företagen. Presentationen är en del av Enough Projects ”Taking Conflict Out of Consumer Gadgets: Company Rankings on Conflict Minerals 2012”.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-05-12 12:15 V18.6.4-1