Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jackie-egginton-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 augusti 2012

Profcon Electronics AB köper Telefrang AB

Kontraktstillverkaren Profcon Electronics AB har gjort en överenskommelse med Göteborgs-baserade ingenjörsföretaget Telefrang AB om att köpa 100% av verksamheten med tilltrÀdesdag den 31 augusti 2012.
Profcon Electronics AB har lÀnge sökt expandera sin verksamhet i vÀstra Sverige och nÀr detta tillfÀlle dök upp blev Lars Lidmarck, vd för Profcon mycket intresserad dÄ synergieffekterna Àr pÄtagliga.

- Jag kÀnner Thomas och Ulla (och Telefrang) sedan mÄnga Är och vi ser stora möjligheter att expandera bÄda företagen, sÀger Lars Lidmarck, VD. Vi har ju en lÄng erfarenhet att bygga kundanpassade industridatorer och Telefrang AB har genom sin egenutvecklade SIOX-buss och I/O-moduler de enheter vi behöver för att möta kundernas speciella behov.

Profcon Electronics AB öppnade förra Äret ett försÀljningskontor i Stockholm dit vi nu söker ytterligare en sÀljare och vi kommer snarast förstÀrka marknadsföringssidan hos Telefrang AB med Ànnu en person, fortsÀtter Lars Lidmarck.

Telefrang AB kommer att driva nuvarande verksamhet frÄn dagens adress i Göteborg och grundarna till bolaget kommer att vara verksamma i företaget pÄ konsultbasis. Utveckling och kundanpassning pÄ SIOX-enheterna kommer att ske i Göteborg som tidigare.

Profcon Electronics AB kommer att kunna tillföra viss mjukvaruutveckling, framför allt nÀr det gÀller Windows Embeddedlösningar och pÄ detta sÀtt erbjuda de tvÄ företagens kunder mer kompletta system Àn tidigare.
Telefrang blir ett helĂ€gt dotterbolag till Profcon Electronics AB som i sin tur ingĂ„r i O&J-gruppen som har sitt sĂ€te i NÅS, Dalarna.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2