Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 augusti 2012

Windows tablet: Priset är allt

Mediaplattor som drivs av Microsofts nya operativsystem Windows 8 och Windows RT kommer att påverka marknaden, dock inte detta år, det spår ABI Research.
Windows-baserade plattor kommer att börja skeppas ut i slutet av oktober. De kommer antagligen ta runt 1,5% av marknaden 2012. Det som kommer att avgöra är var priset hamnar. Om man väljer en aggressiv strategi som riktar sig mot de billigare Android-plattorna kan stora försäljningsökningar följa 2013. Väljer man ett högre pris mer likt iPadens så kommer försäljningen gå betydligt långsammare och kommer, istället för att växa tiofalt, växa med kanske 3 gånger siffrorna från 2012.

Det som talar för Windows-plattorna är att en stor tillväxtmotor kommer att vara det faktum att företag i högre utsträckning skaffar plattor, där är Windows antagligen starka.

Än så länge har marknaden varit i princip helt uppdelad mellan två riktiga spelare, Apples iOS och Googles Android. Windows RT kommer dock att accelerera ett existerande ekosystem av tillverkare med erfarenhet av att jobba med ARM-baserad utveckling och hur man kan dra nytta av ARM-design.

Kan Microsoft ta sig in på företagsmarknaden och bli det självklara valet för företag tror man att Windows-plattorna snart kan klättra mycket snabbt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2