Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 augusti 2012

Windows tablet: Priset är allt

Mediaplattor som drivs av Microsofts nya operativsystem Windows 8 och Windows RT kommer att pÄverka marknaden, dock inte detta Är, det spÄr ABI Research.
Windows-baserade plattor kommer att börja skeppas ut i slutet av oktober. De kommer antagligen ta runt 1,5% av marknaden 2012. Det som kommer att avgöra Àr var priset hamnar. Om man vÀljer en aggressiv strategi som riktar sig mot de billigare Android-plattorna kan stora försÀljningsökningar följa 2013. VÀljer man ett högre pris mer likt iPadens sÄ kommer försÀljningen gÄ betydligt lÄngsammare och kommer, istÀllet för att vÀxa tiofalt, vÀxa med kanske 3 gÄnger siffrorna frÄn 2012.

Det som talar för Windows-plattorna Àr att en stor tillvÀxtmotor kommer att vara det faktum att företag i högre utstrÀckning skaffar plattor, dÀr Àr Windows antagligen starka.

Än sĂ„ lĂ€nge har marknaden varit i princip helt uppdelad mellan tvĂ„ riktiga spelare, Apples iOS och Googles Android. Windows RT kommer dock att accelerera ett existerande ekosystem av tillverkare med erfarenhet av att jobba med ARM-baserad utveckling och hur man kan dra nytta av ARM-design.

Kan Microsoft ta sig in pÄ företagsmarknaden och bli det sjÀlvklara valet för företag tror man att Windows-plattorna snart kan klÀttra mycket snabbt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1