Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nyul-dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 augusti 2012

FLA meddelar att Apple och Foxconn gör framsteg

Fair Labor Association (FLA) sÀger att Apple och deras huvudsakliga kontraktstillverkare Foxconn har implementerat de förÀndringar som föreslagits efter att FLA bedömt tre fabriker i Kina.
FLA satte upp ett mÄl med 195 punkter som skulle vara ÄtgÀrdade. Detta har nu skett. Samtidigt har 89 andra punkter ÄtgÀrdats före utsatt tid. De kvarvarande 76 punkterna ska vara ÄtgÀrdade under nÀsta Är.

Det var i februari och mars som FLA bedömde situationen i tre fabriker som Àgs av Foxconn. Apple, den huvudsakliga kunden, och Foxconn, tog till sig FLA:s slutsatser och satte upp en 15-mÄnadersplan. Oberoende utredare har sedan ÄtervÀnt till fabrikerna under sommaren och visar alltsÄ pÄ förbÀttringar för arbetarna.

Det hÀr inkluderar hÀlso- och sÀkerhetsfrÀmjande arbete samt hur man tar hand om jobbpraktikanter pÄ arbetsplatsen.

NÀsta steg blir kritiskt för bÄde arbetarna och Foxconn, skriver FLA. HÀr kommer parterna att behöva sÀtta sig ner och tillsammans dela information om hur det ska gÄ till för att undvika oro pÄ arbetsplatsen. Det handlar nÀmligen om att fÄ ner arbetstiderna till lagliga nivÄer enligt kinesisk lagstiftning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1