Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 augusti 2012

Smarteq tangerar

"Trots den turbulenta marknaden och den osÀkerhet som rÄder generellt, har Smarteq under första halvÄret bibehÄllit försÀljningen", skriver antenntillverkaren Smarteq.
"Inom vÄrt segment Communications och M2M har vi vunnit flera viktiga affÀrer som kommer ge framtida intÀkter och positionera Smarteq pÄ marknaden. Dessa affÀrer ger ingen betydande effekt under innevarande Är men vi mÀrker av en allt mer ökad förfrÄgan. VÄr ökade nÀrvaro pÄ marknaden bidrar ocksÄ till fler förfrÄgningar som kan leda till affÀrer pÄ lÀngre sikt.

Inom vÄrt viktiga omrÄde AMR, automatiska avlÀsningsbara mÀtare, stÀrktes vÄr stÀllning först genom en ny affÀr i Estland. Kort dÀrpÄ blev Smarteq utvald leverantör för kommande utrullningar i Norge till en av de ledande leverantörerna inom elmÀtare. Dessa affÀrer startar innevarande Är med smÄ projekttester och övergÄr kommande Är till mer fullskaliga installationer", skriver företaget.

Etablering av kontoret i Shanghai har fortlöpt enligt plan och Smarteqs personal i Kina bedriver frÄn och med mitten av juli verksamheten i de nya lokalerna. Vidare har leverantörskedjan demonstrerat en mycket snabb support och leverans av de nya antennpaket som Smarteq lanserat för konsument och företagskunder för bÀttre tÀckning.

Samtidigt har affÀrsomrÄdet Automotive visat pÄ bibehÄllen försÀljning dÀr man nu startat produktion för bland annat Volvo Lastvagnar

" Inom Automotive rÄder det en osÀkerhet pÄ marknaden. I skrivande stund ser vi dock inga tecken pÄ nedgÄng i försÀljningen men vi Àr lyhörda och observanta pÄ marknadens signaler."

Andra kvartalet 2012

NettoomsÀttningen uppgick till 16,2 MSEK (15,7 MSEK samma period föregÄende Är) motsvarande en tillvÀxt pÄ 3 %
Rörelseresultatet uppgick till -0,3 MSEK (-0,4) vilket motsvarar en rörelsemarginal pÄ -1,6 % (-2,9)
Periodens kassaflöde uppgick till 0,8 MSEK (-0,8)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1