Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom_schmucker-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 augusti 2012

Apples vinst kostar Samsung mångmiljardbelopp

En jury i USA tilldömde i fredags Apple skadestånd för att Samsung brutit mot patent som ägs av det amerikanska företaget. Det blir en kostsam historia för Samsung som kan tvingas punga ut 1,05 miljarder dollar i skadestånd.
Kostnaderna för den sydkoreanska elektronikjätten Samsung stannar långt ifrån där. Som ett resultat av domstolsutslaget kan nu produkter också beläggas med säljförbud.

Domstolen bedömde, i enlighet med Apples linje, att Samsung kopierat funktioner från iPhone och iPad. Aktierna i Samsung föll med 7% idag, motsvarande 12 miljarder dollar i börsvärde eller motsvarande 79 miljarder kronor enligt dagens kurs.

Apple planerar att ansöka om säljförbud den 20:e september. Samsung kommer att fortsätta strida mot anklagelserna, skriver Reuters.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1