Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 augusti 2012

ABB Ludvika får stororder

ABB har tagit hem en HVDC-order värd 60 miljoner dollar för att stärka elnätet i Texas.
ABB har tagit hem en order värd runt 60 miljoner dollar av American Electric Power (AEP) med uppdrag att ersätta en 30 år gammal ”back-to-back” HVDC-station i Texas. Ordern bokades i andra kvartalet.

I projektet ingår konstruktion, leverans, installation och driftsättning av ett HVDC back-to-back-system med en överföringskapacitet av 220 megawatt (MW) i vardera riktningen.

”I tillägg till att stärka nättillförlitligheten och stabiliteten i kraftflödet kommer vår HVDC-lösning att bidra till effektiv kraftöverföring mellan dessa elnät”, säger Brice Koch, chef för ABB:s division Power Systems. ”Utöver ledande spetsteknik kommer ABB att bidra med betydande expertis inom området såväl som global erfarenhet.”

Andra huvudkomponenter som ABB ska leverera i den nyckelfärdiga lösningen är strömriktarventiler samt det avancerade kontroll- och skyddssystemet MACH2 som ska bidra till att uppfylla de hårda kraven på prestanda.

Från ABB i Ludvika levereras bland annat HVDC ventiler, kontrollsystem och högspänningsprodukter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1