Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maksim-pasko-dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 augusti 2012

De vill bli en av Europas största kontrakts-tillverkare

Det var i mÄndags som den franska kontraktstillverkaren Asteelflash berÀttade om sitt europeiska storförvÀrv. Nu vill man vara med och utmana de största i Europa, berÀttar vd Gilles Benhamou för evertiq.
Det var i mÄndags som Asteelflash, vÀrldens 15:e största EMS:are, berÀttade om sitt förvÀrv av Tysklands nÀst största: EN ElectronicNetwork med 700 anstÀllda.

I och med förvÀrvet vill Asteel nu expandera i Europa och man gÄr emot det ekonomiska klimatet som annars gjort företag investerings-restriktiva.

Gilles Benhamou berÀttar att förvÀrvet inte i första hand gjorts med det ekonomiska klimatet som bakgrund utan att det snarare syftar till att stÀrka företagets mer lÄngvariga planer för Europa.

FörvÀrvet ger Asteel en rad fabriker i sÄ kallade högkostnadslÀnder, nÄgot som ocksÄ gÄr emot gÀngse utveckling pÄ marknaden. För Asteel handlar det om att nÄ en strategisk storlek pÄ de marknader dÀr man vill vara. Man vill inte nÄ en storlek sÄsom Foxconn men vara tillrÀckliga för den europeiska kundbasen.

Företaget har nu ett flertal fabriker i Europas hjÀrta: Frankrike, Tyskland, England, Tjeckien och RumÀnien, samt Àven i Kina, Tunisien och Mexiko. Genom förvÀrvet i Tyskland hoppas man ocksÄ nÄ nord-Europa som Àr nÀra förknippat med den tyska marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2