Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 augusti 2012

Samsung kan tjäna mer på Note 10.1 än Apple gör på iPad3

Galaxy Note 10.1 har potentiellt bättre marginaler än iPaden – förutsatt att Samsung kan hålla säljpriset uppe, det skriver IHS.

En preliminär komponent-analys av HSPA+-versionen visar att stycklistan (BOM) ligger på 283 dollar. Med tillverkningskostnaden pålagd ligger den på 293 dollar. Säljpriset ligger på runt 640 dollar. För versionen med enbart Wi-Fi som uppkoppling ligger BOM på 260 dollar och säljpriset på 499 dollar.
© IHS iSuppli
Som jämförelse hade en tredje generations iPad med Wi-Fi och 16GB lagring (liknande egenskaper som Samsungs Wi-Fi platta), en BOM på 316 dollar och ett pris på 499 dollar. På pappret har Samsung således bättre marginaler. Samsung inuti Apple har som fördel att de är så stora att de kan ställa krav på leveranskedjorna och vara med och styra priserna. Samsung, som den jätte de är, har också väldigt stor kontroll i leden. Dessutom har de styrkan av att kunna använda egna komponenter. I denna platta står de för både lagringsminne och DRAM, processor och batteri med mera. © IHS iSuppli Andra komponenter som inte är Samsungs egna är dessutom identiska med de som används i andra enheter. Det möjliggör att prisförhandlingarna blir än mer fördelaktiga för Samsung. Galaxy Note 10.1 drivs av en quad-core Samsung Exynos-processor, samma som driver smartphonen S3. Plattan har också samma Intel-chip för trådlös kommunikation. Det är med andra ord ingen ny teknologisk mark som bryts utan den förbättrar snarare det företaget tidigare har gjort. En sak som iPad:en saknar men som Samsungs paltta har är en hybrid-pekskärm. Det ger användaren möjlighet att använda både fingret och en skrivpenna.
Annons
2021-05-12 10:24 V18.17.4-2