Annons
Annons
Annons
Annons
© iFixit Elektronikproduktion | 20 september 2012

Teardown: Apples nya hörlurar 'EarPods'

I brist på någon fullskalig teardown av en iPhone tittade iFixit-gänget istället in i Apples nya hörlurar EarPods för att utröna hur de ser ut på insidan.

De får av naturliga skäl inga poäng i reparerbarhet då de – i likhet med de flesta liknande produkter – är slit och släng-baserade. Dessutom låter de sig inte sättas ihop igen efter att de plockats isär med tanke på att de är hoplimmade.
© iFixit
- Med en sådan tight passform mellan de två halvorna är det inte det enklaste att ta isär hörlurarna. iFixit fick ta till sin X-Acto-kniv. - Precis som de flesta hörlurar består EarPod, som de kallas, av diafragma, röstspole, permanent magnet och ett kabinett. Röstspolen får stöd av en diafragma i kompositmaterial och ett pappersmembran samt polymer-surround. Det är första gången Apple använder sig av papper istället för plast rakt igenom. - Apple har också haft slitstyrka som ett ledord. Kablarna är bättre säkrade på båda sidor vilket gör att de klarar mer påfrestningar.
© iFixit
- För att göra de nya EarPods mer resistenta mot vatten- och svettskador tog Apples formgivare bort det externa mikrofongallret. - Mikrofonen har märkningen 2F17 045. Där inuti finns också en annan krets, troligen en ADC, som används för volymkontroll. ---- Källa: Mer finns här.
Annons
Annons
2020-08-03 19:13 V18.8.0-1