Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andrey-semenov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 oktober 2012

Impact Coatings analyserar utsikter för elektriska kontakter

LÀget för Impact beskrivs bÀst som status quo. De kostnadsreducerande ÄtgÀrderna har tagit effekt samtidigt som man nu analyserar svÄrigheterna att nÄ avslut inom omrÄdet elektriska kontakter.
Leveransprojektet till H+S fortgÄr enligt plan, skriver Impact Coatings i sin kvrtalsrapport. Factory Acceptance Test Àr planerad till slutet av oktober och installation i Schweiz veckorna dÀrefter. Projektet har pÄverkats av ett antal oförutsedda svÄrigheter kopplade till objektens konstruktion och tillverkning. Tack vare ett gott samarbete har parterna kunnat hantera och lösa dessa svÄrigheter i gott samförstÄnd, dock med viss fördröjning av projektet.

Samtidigt skriver man att vÀrdet av H+S som referenskund kan inte nog poÀngteras.

Utsikter framÄt

”Under kvartalet har de framtida affĂ€rsmöjligheterna inom omrĂ„det Elektriska kontakter analyserats. Det har konstaterats att en starkt bidragande orsak till svĂ„righeterna att nĂ„ avslut Ă€r att flertalet applikationer tillverkas av underleverantörer som sjĂ€lva inte kan fatta beslut om ett teknikskifte frĂ„n plĂ€tering av guld till PVD-belĂ€ggning av Silver MaxPhase. Beslutet mĂ„ste godkĂ€nnas av underleverantörens kund. Det uppstĂ„r dĂ„ en svĂ„righet att fördela besparingar och investeringar mellan dessa parter, vilket fördröjer ett införande”, skriver man.
I syfte att nÄ snabbare avslut, sker för nÀrvarande en fokusering inom de tvÄ delapplikationerna bipolÀra plattor tillbrÀnsleceller samt mÀtprober:

BrÀnsleceller: Marknadsutvecklingen för brÀnsleceller har för nÀrvarande en positiv utveckling. Förhandlingar om sÄvÀl systemleveranser som legoproduktion pÄgÄr med flera tillverkare av bipolÀra plattor till dessa. De volymökningar som de förvÀntar sig den nÀrmaste tiden Àr lovande. Impact Coatings erbjudande har ocksÄ visat sig vara mycket konkurrenskraftigt. Vid ett deltagande pÄ konferensen PSE i Garmich Partenkirchen tilldrog sig Impact Coatings presentation av denna lösning stort intresse.

MÀtprober: MÀtprober anvÀnds för funktionskontroll av kretskort direkt i produktionsflödet. Applikationen krÀver idag en kostsam plÀtering av guld och rodium. Tillverkarna av proberna Àger sjÀlva specifikationerna, varför de sjÀlvstÀndigt kan fatta beslut om ett teknikskifte.

DELÅRSRAPPORT FÖR JULI - SEPTEMBER 2012

- Summa intÀkter uppgick under tredje kvartalet till 4 505 tkr (5 811 tkr)
- Resultatet blev -3 997 tkr (-5 608 tkr)
- Kassaflödet för perioden uppgick till -3 074 tkr (-9 507 tkr)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1