Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© studio 37 dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 oktober 2012

Tufft för fordonsindustrin – uppsägningar hos Volvo och Scania

De tuffare tiderna i industrin äter på allvar in sig hos de svenska fordonsföretagen. 70 personer får nu lämna Scania samtidigt som ytterligare 150 får gå från Volvo.
Det ekonomiska läget i Europa fortsätter att pressa företagen inom fordonsbranschen. Under gårdagen meddelades att 70 inhyrda kommer att få lämna Scania i Oskarshamn.

- Vårt marknadsläge i Europa är väldigt osäkert och svårbedömt. Orderingången efter semestern tar inte fart i den omfattning som vi tänkt oss, säger Scanias platschef i Oskarshamn Marcus Holm till P4 Kalmar.

Samtidigt meddelas att 150 inhyrda får lämna Volvo Powertrain i Skövde. Utöver det kan upp mot 400 jobb gå förlorade i Säffle när busstillverkningen läggs ner och flyttas till Polen, något som har föranlett protester och demonstrationer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2