Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 december 2012

Halv miljon till utveckling av stressmätare

- Svenskarna anses vara det mest stressade folket i Europa och sÄ ska det inte behöva vara, sÀger Jonas Ridderström vd pÄ Minovi. DÀrför Àr det glÀdjande att vi nu fÄr möjligheten frÄn Vinnova att fortsÀtta utveckla Minovis mÀtning av stress sÄ att vi kan öka medvetenheten om de positiva hÀlsoeffekterna som ett aktivare liv har.
LEAD-företaget Minovi har utvecklat en aktivitetsmÀtare som mÀter information frÄn hjÀrtat och pÄ det sÀtter mÀter fysisk aktivitet. Man kan nu se sambandet mellan stress och stillasittande och genom Vinnovas program Forska & VÀx ges nu Minovi AB möjligheten att fortsÀtta utvecklingen av sin mÀtning av stress.

- Informationen vi fÄr fram kan Àven anvÀndas för att detektera stressymptom genom att finkaliberar vÄrt verktyg och pÄ sÄ sÀtt kunna upptÀcka orytmisk eller ökad hjÀrtfrekvens som kan vara indikatorer för stress, sÀger Anders Johansson som Àr en av grundarna till företaget och arbetar nu med att utveckla stressmÀtaren.

Minovi startade 2009 grundar sig pÄ forskning inom medicinteknik och folkhÀlsovetenskap vid Linköpings universitet. Liknande tjÀnster Àr oftast inriktade pÄ trÀning och tar inte hÀnsyn till vardagsmotion sÄ som Minovis mÀtare gör. Genom feedback pÄ alla aktiviteter blir det enklare att göra smarta och hÀlsosamma val i vardagen och pÄ sÄ sÀtt minska risken för stress.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2