Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission Elektronikproduktion | 06 december 2012

Extra: Inission köper MikroMakarna

Kontraktstillverkaren Inission fortsÀtter vÀxa. Nu förvÀrvar man Pajala-baserade Mikromakarna och expanderar i Norrland.
- Det hÀr Àr lite av ett drömlÀge, sÀger Fredrik Berghel, CEO pÄ Inission. Inission fÄr ett tillskott som breddar kompetensen och kundbasen. MikroMakarna som enhet i Inission kommer att bli starkare, det Àr positivt för alla parter, inte minst för kunderna.

Inission Àr en ny men ÀndÄ erfaren kontraktstillverkare i elektronikbranschen. 2011 förvÀrvades Triab i Stockholm. Sedan dess har Triab utvecklats positivt och Inission förvÀntar sig ett liknande uppsving för MikroMakarna:

- MikroMakarna har ett starkt varumÀrke i branschen och tillsammans kommer vi att kunna ge marknaden ett Ànnu bÀttre erbjudande.

Inission kommer i och med förvĂ€rvet att bestĂ„ av fem anlĂ€ggningar – tvĂ„ inriktade pĂ„ kundnĂ€ra verksamhet i Göteborg och Stockholm, samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

- Vi kompletterar varandra bra, menar Fredrik Berghel. Gemensamt kan vi erbjuda kunderna en bÀttre geografisk nÀrvaro, vilket Àr viktigt i den hÀr branschen. Inission fÄr i och med förvÀrvet en bredare finansiell bas och blir sÄledes bÀttre rustat för större volymer och mer omfattande Ätagande.

- Branschen Àr under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Utmaningen Àr att vÀxa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, sÀger Fredrik Berghel.

MikroMakarna arbetar med tillverkning av produkter innehÄllande modern elektronik. MikroMakarna har 25 Ärs erfarenhet i branschen med bred kompetens och utrustning för uppdrag frÄn prototyp och serietillverkning till testning och leverans. Företaget omsÀtter ca 70 miljoner och har 36 anstÀllda.

SÀljare Àr Mikael Isaksson VD/SÀljchef, Lage Niska Produktions- och kvalitetschef och Leif Pekkari Ekonomi- och Inköpschef. Samtliga stannar pÄ sina nuvarande befattningar.

- Vi Àr övertygade om att Inission blir en bra Àgare, som kommer att ta hand om MikroMakarna pÄ ett utmÀrkt sÀtt, sÀger Mikael Isaksson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1