Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas-ambrits-dreamstime.com Embedded | 11 december 2012

Prevas och Outokumpu tecknar avtal

Embedded-specialisten Prevas tecknar ett strategiskt partnerskap med stÄlföretaget Outokumpu i Avesta med fokus pÄ att kontinuerligt energioptimera ugnsdriften i Outokumpus produktion.
I takt med stigande energikostnader ökar Àven företagens behov av att hitta energioptimerande lösningar i sin produktion. Att framstÀlla stÄlprodukter Àr mycket energikrÀvande. Material vÀrms och kyls i flera omgÄngar för att uppnÄ önskade egenskaper. Effektivt utnyttjande av ugnar krÀver optimering av produktivitet, kvalitet och energiförbrukning.

Outokumpu Àr en vÀrldsledande leverantör av rostfritt stÄl. För att sÀkra, effektivisera och optimera sin produktion i Avesta har Outokumpu tillsammans med Prevas definierat ett antal gemensamma mÄl för partnerskapet. Bland annat ska parterna tillsammans verka för att minska energiförbrukning och CO2 utslÀpp i ugnsdriften med 3 procent det nÀrmaste Äret.

- Vi har valt att teckna avtal med Prevas pÄ grund av att vi önskar ett lÄngsiktigt sammarbete för att jobba med förbÀttringar inom ugnsdriften. Det Àr viktigt för bÄda parter. Jag tror att det blir möjligt om man har en partner som tillsammans med dig Àr vÀl förtrogen med anlÀggningen. För att kunna nÄ bestÄende förbÀttringar krÀvs en lÄngsiktighet, vilket vi Àr övertygande att vi kommer och fÄ tillsammans med Prevas, sÀger Claes Nilsson Sörebo General Manager hos Outokumpu.

- Prevas har ett lÄngvarigt samarbete med Outokumpu i Avesta och vi Àr vÀldigt glada att kunna fördjupa samarbetet genom detta partnerskap. Det kÀnns verkligen inspirerande att jobba tillsammans med Outokumpu mot konkreta mÄl för att ytterligare stÀrka deras konkurrenskraft. Jag tror att just den hÀr typen av partnerskap, dÀr vi utnyttjar varandras styrkor pÄ bÀsta sÀtt, Àr en nyckel för nordisk industri att möta en allt hÄrdare global konkurrens, sÀger Johan BÀckman affÀrsenhetschef pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2