Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel schweinert dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 december 2012

Ny order för Impact Coatings

Impact Coatings har erhÄllit en bestÀllning frÄn det tyska företaget Varioplast, avseende en PlastiCoater 200. Maskinen skall integreras i en komplett, helautomatisk produktionscell för formsprutning, metallisering och skyddslackering av dekordetaljer till personbilar.
Lösningen marknadsföres som en ersĂ€ttning för kromplĂ€tering av plast under varumĂ€rket InstantChrome. OrdervĂ€rdet Ă€r 275’000 EUR. AffĂ€ren inkluderar Ă€ven en option att komplettera eller uppgradera med en PlastiCoater 400 inom ett Ă„r.

Impact Coatings och Varioplast har samarbetat en lÀngre tid för att utveckla en kostnadseffektiv produktionslösning för integrerad ytbehandling av plastdetaljer med kromfinish. Detaljerna Äterfinns i vÀxande antal sÄvÀl interiört som exteriört för personbilar.

Dagens lösning innebÀr att formsprutaren skickar ivÀg detaljerna för kromplÀtering. Processen Àr kostsam, miljöbelastande och orsak till betydande kvalitets- och logistikstörningar. Den nya lösningen, att detaljernas finish fÀrdigstÀlls direkt i samband med formsprutningen. Hela produktionen utförs helt obemannat.

Den aktuella ordern avser utrustning till en första produktionscell som ska anvĂ€ndas för demonstrationer och kvalificering av applikationer samt produktion av mindre detaljer. Leveransen bestĂ„r av en befintlig PlastiCoater 200 som anvĂ€nts för demonstrationer och utveckling. OrdervĂ€rdet Ă€r 275’000 EUR.

BÀgge parters avsikter Àr att expandera kapaciteten genom att utrusta flera celler ocksÄ för större detaljer. DÀrför har parterna Àven enats om affÀrsvillkoren för en komplettering alternativt uppgradering med en PlastiCoater 400 inom 12 mÄnader.

”Vi har en lĂ„ngsiktig vision att ersĂ€tta plĂ€tering av plast med vĂ„r metalliseringslösning. Den aktuella affĂ€ren styrker att denna vision Ă€r tekniskt och kommersiellt möjlig och att marknaden nu börjar bli mogen att ta till sig den”, sĂ€ger Torsten Rosell, Operativ chef pĂ„ Impact Coatings. ”Varioplast Ă€r en utmĂ€rkt partner för oss att kommersialisera lösningen. De Ă€r innovativa och aggressiva pĂ„ marknaden med en tydlig avsikt att ta en betydande marknadsandel. Det Ă€r en kund vi gĂ€rna vĂ€xer tillsammans med”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1