Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ermess dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 december 2012

Almi och Innovationsbron går samman

Nu blir det enklare för Sveriges entreprenörer. Vid Ärsskiftet bildar Almi och Innovationsbron en ny och gemensam organisation. Resultatet blir en effektiv organisation som Àr lÀttillgÀnglig för alla entreprenörer.
MÄlet Àr att skapa tillvÀxt och förnyelse genom erbjudanden som möter entreprenörer i företagandets alla faser, frÄn tidig idéfas till företag i tillvÀxt.

Som ett led i att skapa en tydligare aktörsstruktur för marknadskompletterande finansiering i tidiga skeden genomför regeringen en sammanslagning av Almi Företagspartner AB och Innovationsbron AB. Sammanslagningen ska leda till en effektivare och mer tillgÀnglig organisation som tillhandahÄller rÄdgivning sÄvÀl som finansiering i tidiga skeden för innovation och tillvÀxt i hela landet. Sammanslagningen innebÀr att statens aktier i Innovationsbron AB överlÄts till Almi Företagspartner AB.

Syftet med sammanslagningen Àr att:
  • BĂ€ttre ta tillvara möjligheter till tillvĂ€xt och innovation i hela landet.
  • Koncentrera statens insatser till skeden och segment dĂ€r det finns ett tydligt behov av marknadskompletterande finansiering och dĂ€rigenom stĂ€rka förutsĂ€ttningarna för kommersialisering av kunskapsintensiva idĂ©er i hela landet.
  • Öka kundnyttan genom ett tydligare och mer tillgĂ€ngligt system för tidigt riskkapital genom att finansiering i tidiga faser samlas hos en aktör. En gemensam organisation kan tillhandahĂ„lla ett samlat utbud av produkter och tjĂ€nster.

FrĂ„n och med Ă„rsskiftet samlas de bĂ„da organisationernas utbud av tjĂ€nster i Almi Företagspartner AB, som dĂ„ fĂ„r fyra affĂ€rsomrĂ„den; rĂ„dgivning, lĂ„n, riskkapital och inkubation. I fortsĂ€ttningen kan kunderna dĂ€rmed vĂ€nda sig till en och samma aktör som tĂ€cker hela kedjan frĂ„n tidig idĂ©fas till befintliga företag i expansionsfas.– över hela landet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2