Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andrzej-thiel-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 december 2012

Note rekommenderar nej till bud

Kontraktstillverkaren Note fick i början av mÄnaden ett uppköpserbjudande frÄn Lifco. Styrelsen meddelar idag att de tycker budet Àr för snÄlt tilltaget.
Styrelsen i Note har suttit i överlÀggningar för att utröna vad som Àr bÀsta vÀgen för aktieÀgarna. De faktorer som man har tagit stÀllning till Àr: Notes nuvarande finansiella och affÀrsmÀssiga stÀllning, den framtida tÀnkbara utvecklingen samt dÀr tillhörande möjligheter och risker.

Med anledning av detta skriver man idag följande:

"Notes styrelse Àr av uppfattningen att budet frÄn Lifco avsevÀrt undervÀrderar Note, och att det inte speglar bolagets lÄngsiktiga intjÀningsförmÄga. Tidpunkten för Erbjudandet var lÀglig för Lifco dÄ Note-aktien har pÄverkats negativt av den fortsatta globala oron. Trots en budpremie pÄ 35 procent uppgÄr Lifcos vÀrdering endast till 87 procent av Notes eget kapital vid utgÄngen av tredje kvartalet 2012, nÄgot som inte pÄ nÄgot sÀtt kan anses illustrera en korrekt vÀrdering av Note. Styrelsen rekommenderar sÄledes aktieÀgarna att inte acceptera Erbjudandet frÄn Lifco.

Till grund för uttalandet ligger en enig styrelse i Note."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1