Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© olgalis dreamstime.com Embedded | 01 februari 2013

Volvo Group väljer MDH som forskningspartner

MÀlardalens högskola har blivit ultvald till Volvo Group Preferred Research Partner.
– Det Ă€r med stolthet och glĂ€djande MDH idag knyter ett nytt och lĂ„ngsiktigt samarbetsavtal med Volvokoncernen. I och med detta tar högskolan ytterligare ett viktigt steg pĂ„ vĂ€g mot visionen: MDH– den samproducerande högskolan, sĂ€ger Karin Röding, rektor vid MDH.

Samarbetet gÀller inom inriktningarna inbyggda system och produktionsteknik, dÀr Volvo och MDH har en mÄngÄrig historia av att ha arbetat tillsammans bÄde i grundutbildning och i olika forskningsprojekt. Inbyggda system har samarbetat med Volvo sedan 1990-talet, framför allt i de av Volvos anlÀggningar som finns i regionen, men efter tid i allt fler delar av Volvokoncernen.

MDH har ett mycket nÀra samarbete med nÀringslivet pÄ flera plan. I samarbetet med Volvo ser man exempel pÄ detta genom att mÄnga av MDH:s studenter börjar arbeta pÄ Volvo, att det finns mÄnga gemensamma forskningsprojekt, att det finns mÄnga medarbetare som delar sin tid mellan Volvo och MDH, sÄ kallade grÀnsgÄngare, och det finns mÄnga doktorander frÄn Volvokoncernen vid MDH.

– Högskolans viktigaste roll Ă€r kompetensförsörjning och att bli utvald till Preferred Research Partner innebĂ€r att MDH kan fortsĂ€tta att utbilda framtida medarbetare, fĂ„r möjlighet att omsĂ€tta forskningsresultat samt att utbilda nya doktorander. Det kan ocksĂ„ innebĂ€ra ökad internationalisering för högskolan och gör att företagen kanske fortsĂ€tter investera i regionen och att de kan behĂ„lla sina medarbetare och anlĂ€ggningar i MĂ€lardalen, sĂ€ger Karin Röding.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2