Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© lavitreiu-dreamstime.com Komponenter | 05 februari 2013

SAAB och Tawazun etablerar radarföretag

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab etablerar tillsammans med Tawazun ett nytt företag för radarsystem i Förenade Arabemiraten, UAE.
Företaget blir det första i regionen för utveckling, tillverkning och integration av radarsystem.

Företaget, ’Abu Dhabi Advanced Radar Systems’ (ADARS) Ă€r ett samĂ€gt företag dĂ€r 51 procent Ă€gs av Tawazun och 49 procent av Saab.

– Etableringen av ADARS Ă€r ett led i vĂ„r strategi att öka nĂ€rvaron pĂ„ de viktigaste marknaderna. UAE Ă€r en av dessa tillvĂ€xtmarknader, dĂ€r vi haft affĂ€rsrelationer sedan 1980-talet, bland annat inom radarsystem-omrĂ„det, sĂ€ger Saabs vd och koncernchef HĂ„kan Buskhe.

– I takt med att vi vĂ€xer som organisation, breddar vĂ„r produktportfölj och ökar vĂ„r kompetens, Ă€r det viktigt att vi hittar partners som delar vĂ„r vision och vĂ„ra vĂ€rderingar och som kompletterar vĂ„ra ambitioner. Partnerskapet med Saab kommer att leda till investeringar i avancerad teknik för utveckling av unika produkter för försvarsmarknaden, vilket visar vĂ„rt engagemang för att stĂ€ndigt anpassa och förbĂ€ttra ny teknologi för att möta kundernas förĂ€ndrade behov, sĂ€ger H.E Saif Mohamed Al Hajeri, vd för Tawazun.

ADARS kommer att bli ett lokalt kompetenscenter för utveckling av nya generationers radarsystem, och för produktion, service och underhÄll av radarsystem.

Som en del av samarbetsavtalet och för att stÀrka ADARS och UAE:s tekniska kompetens och förbÀttra landets förmÄga inom radarsystem-omrÄdet, kommer femton personer frÄn UAE att delta i ett Master-program inom mikrovÄgs- och radarteknik i Sverige.

Tawazun Àr ett statligt Àgt företag i UAE för investeringar som ska stÀrka landets industriella kapacitet inom frÀmst försvars- och produktionsteknik.

Bildandet av ADARS har granskats och godkÀnts av Inspektionen för strategiska produkter, ISP.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1