Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bahar-bostanci-dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 februari 2013

HMS: Stabilt trots osäker Europa-marknad

”Trots en svag marknad i det korta perspektivet ser vi ett inflöde av nya design-wins och kundorder som gör att vi fortsĂ€tter pĂ„ vĂ„r lĂ„ngsiktiga strategiska inriktning om Ă€n med en fortsatt försiktighet avseende vĂ„r kostnadsexpansion”, skriver företaget.
HMS tangerade nÀrmast nettoomsÀttningen för helÄret 2012. Samtidigt sjönk rörelseresultatet frÄn 2011 Ärs 72 miljoner till 64 miljoner kronor. OrderingÄngen stannade pÄ 424 miljoner, en förbÀttring mot 388 miljoner 2011. FjÀrde kvartalets omsÀttning landade pÄ 87 miljoner (95) motsvarande en minskning pÄ 8%.

”Vi har under perioden kunnat se en blandad bild pĂ„ marknaden för HMS produkter med en relativt positiv utveckling pĂ„ den Nordamerikanska marknaden. Europamarknaden har dĂ€remot bromsat in under perioden. Sammantaget ser vi alltjĂ€mt en avvaktande marknad med osĂ€kra förhĂ„llanden och vi förvĂ€ntar oss att vĂ„ra kunder fortsatt kommer att inta en mer avvaktande hĂ„llning tills dess att marknadsförutsĂ€ttningarna blir stabilare.”

Med förvÀrvet av IXXAT har HMS nu 350 medarbetare och omsÀtter pÄ Ärsbasis en halv miljard kronor. VÄr slagkraftighet har ökat och vi har befÀst vÄr position som vÀrldsledande inom Industriell kommunikationsteknologi.

HMS arbetar med industriell kommunikationsteknologi.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2