Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© homiel-dreamstime.com Embedded | 08 februari 2013

Resultatfall när Prevas summerar 2012

NÀr Prevas summerar Äret har omsÀttningen höjts frÄn 615 miljoner till 645 miljoner. Samtidigt sjönk rörelseresultatet betydligt, frÄn 47,1 miljoner till 2,2.
Rörelseresultatet tyngdes dock av engÄngskostnader motsvarande 28,1 miljoner kronor. Exklusive denna kostnad landar resultatet pÄ 30,3 miljoner. Det var framför allt det sista kvartalet som tyngde ner. Rörelseresultatet landade hÀr pÄ -12,3 miljoner kronor, jÀmfört med 11,9 för samma period förra Äret.

”Årets resultat har inte varit tillfredsstĂ€llande för Prevas beroende pĂ„ en för lĂ„g belĂ€ggning och engĂ„ngskostnader. Under Ă„rets sista mĂ„nader har Prevas fĂ„tt in rekordmĂ„nga order. Det innebĂ€r att vi mycket glĂ€djande stĂ€nger sista kvartalet med ”all time high” i orderingĂ„ng. Neddragningar hos vĂ„ra kunder har inte pĂ„verkat Prevas i den omfattning vi fruktade, Ă€ven om Ă„ret som helhet inte har varit sĂ„ bra som vi önskat”, skriver tillförordnad vd Mats Åström.

I början av januari meddelade Prevas att de fÄr in en ny vd i Karl-Gustav Ramström. Han har ett förflutet hos SSAB som Executive Vice President och CTO och har haft flera ledande chefsbefattningar inom ABB-koncernen.

”Sammanfattningsvis ser vi med tillförsikt fram emot 2013 genom gjorda nyförvĂ€rv, bra orderingĂ„ng och en ny mycket erfaren vd.”
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1