Annons
Annons
© rob hill dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 februari 2013

7 av 10 arbetslösa är åter sysselsatta

Nära på sju av tio av de anställda på Saab samt de underleverantörer som drabbades av konkursen har fått nytt jobb eller studier.
Drygt 3 700 personer miste sina arbeten i samband med konkursen. Det handlar om anställda i Saab Automobil, Saab Powertrain samt underleverantörer, det skriver Arbetsförmedlingen där totalt 3390 personer skrevs in.

I dag har 69 procent av dem gått vidare till någon form av arbete eller studier, visar Arbetsförmedlingens statistik. De flesta, 1 565 personer, har ett arbete utan stöd. Närmare 400 personer studerar med stöd från Arbetsförmedlingen.

– Det är ett väldigt lyckat resultat. På kort tid har så många fått jobb eller börjat studera. Vi har haft ett mycket gott samarbete med framförallt lokala aktörer som Startkraft, vuxenutbildningen och högskolan Väst, säger Niklas Pettersson, chef för Arbetsförmedlingen Trestad industri.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1