Annons
Annons
© fouquin-christophe-dreamstime.com Mönsterkort | 19 februari 2013

Förvånansvärt positivt för tyska mönsterkortsmarknaden

Säljsiffrorna för den tyska mönsterkortsmarknaden var 1,9% lägre I december 2012 jämfört med föregående år, rapporterar ZVEI PCB and Electronic Systems.
Allt som allt så avslutades året med en nedgång om 7,5% från 2011. Men om man skulle göra en långtids jämförelse så är decembersiffrorna endast 2% under genomsnittet.

Orderingången för var förvånansvärt hög under december 2012, dock något lägre än de man såg under december 2011 (som förstärktes av översvämningarna I Thailand). Tittar man på en årsbasis så sjönk den totala ordervolymen med 3,1%. Ordervolymen motsvarar det långsiktiga genomsnittet samt så är utsikterna är mer positiv än under föregående månader.

Book-to-bill ratio nådde 1,25, den högsta man sett under året.

Dock så såg man åter igen en minskning bland antalet anställda, denna gång med 3%. Det ökande antalet tillfälliga kontrakt - upphör ofta vid årsslutet. Men om den ekonomiska situationen förbättras, kommer anställningarna vara omedelbara.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1