Annons
Annons
© Wobble Works Elektronikproduktion | 20 februari 2013

Onödiga prylar - som vi vill ha

Om det finns något praktisk användningsområde för den råder det delade meningar om. Men folk har betalat för mindre – varsågoda, världens första '3D printer penna'.
Och vad heter då världens första 3D penna? Jo, 3D Doodler – det är mer eller mindre en pennliknande pryl som tillåter användaren att “rita i 3D”, och enligt skaparna är det världens första och det billigaste sättet att skriva I 3D.

Frågan är ju – vad ska man skriva med den? Kan man kanske fixa ett nytt hölje till telefonen? Antagligen inte, men du kan rita dina kreationer till existens genom att rita i luften. Kanske inte praktiskt men något användningsområde måste det finnas – 5'816 Kickstarteranhängare kan ju inte alla längta efter att telefonkladda i 3D. Eller?

I alla fall – lite specifikationer. Pennan använder sig av en 3mm ABS eller PLA plast som “bläck” – vilket flera 3D skrivare använder. Den är liten och kompakt, kräver ingen mjukvara eller dator för att skapa. Du kopplar helt enkelt in den i ett eluttag och efter några minuter så kan du sätta igång – ungefär som en limpistol.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1