Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 28 februari 2013

Saab bygger brasilianska radarsystem i Göteborg och Luleå

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en radarbeställning värd 380 miljoner kronor. Tillverkning kommer att ske i främst Göteborg, men även i Luleå.
Kontraktet från brasilianska Embraer Defense and Security omfattar leveranser av uppgraderingar av befintliga Erieye-system AEW&C (Airborne Early Warning and Control) som en del av programmet för modernisering av flygplanstypen Embraer 145 AEW&C, benämnd E-99 i det brasilianska flygvapnet.

– Saabs spaningssystem Erieye AEW&C ger utmärkta övervakningsmöjligheter och kontroll över luft- och sjömål. Vi är väldigt stolta över att leverera de här systemen som är viktiga för den nationella säkerheten i Brasilien, säger Micael Johansson, chef för Saabs affärsområde Electronic Defence Systems.

Leveranserna av uppgraderingarna kommer att ske mellan åren 2014 och 2017. Arbetet kommer främst att utföras av Saab i Göteborg, men även till viss del i Luleå.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2