Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mablelo dreamstime.com Elektronikproduktion | 05 mars 2013

Flyttar produktionen till Polen - 150 sägs upp

Getinge-koncernen kommer att flytta produktion av medicintekniska produkter frÄn Eslöv till Polen. Samtidigt bygger man upp ett innovationscentrum i Malmö.
Getinge konsoliderar sin tillverkning för att minska antalet enheter. Som ett led i detta avser affÀrsomrÄdet Extended Care att flytta tillverkningen av bad- och hygienprodukter frÄn Eslöv till produktionsanlÀggningen i Poznan, Polen och till tredje part.

Den planerade förÀndringen kommer innebÀra att tillverkningen i Eslöv successivt avvecklas. Samtlig
personal i Arjo Hospital Equipment i Eslöv och pĂ„ Meditechnik i Tyskland berörs. Övertaligheten i Eslöv och pĂ„ Meditechnik berĂ€knas till cirka 150 personer, varav merparten i Sverige. Personalen i Eslöv och pĂ„ Meditechnik har i dag pĂ„ förmiddagen informerats om de planerade förĂ€ndringarna.

- Vi kommer inleda diskussioner med Arbetsförmedlingen och kommunen för att försöka hitta ny sysselsÀttning för den personal som blir utan jobb nÀr verksamheten i Eslöv planeras avvecklas, sÀger Alex Myers, chef för affÀrsomrÄdet Extended Care.

Planen Àr att pÄbörja nedlÀggningen i mitten av 2013 och den berÀknas vara slutförd under andra halvan av 2014.

Getinges affÀrsomrÄde Extended Care, verksamt under varumÀrket ArjoHuntleigh, fortsÀtter samtidigt att kraftfullt satsa pÄ forskning och utveckling och etablerar ett globalt innovationscentrum i Malmö. Verksamheten kommer att fokusera pÄ att utveckla företagets globala sortiment av mobilitets- ochhygienprodukter och kommer att sysselsÀtta cirka 65 personer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2