Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© otnaydur-dreamstime.com Embedded | 12 mars 2013

Semcon i nytt samarbetsprojekt med tysk fordonsleverantör

Projektet avser utveckling av en befintlig modell i ny arkitektur. Totalt kommer cirka 150 personer sysselsÀttas varav ett 40 tal personer i Tyskland och cirka 110 personer i TrollhÀttan.
Projektet berÀknas pÄgÄ till slutet av 2015 i en första fas med möjlighet till ytterligare samarbetsprojekt. Detta projekt omfattar utveckling av en komplett karossöverbyggnad, exteriör/interiör. Semcon har varit med i projektet sedan slutet av förra Äret.

NÀr utvecklingsfasen startar under det andra kvartalet ökar bemanningen successivt för att under det tredje kvartalet totalt uppgÄ till cirka 150 personer. Detta medför att Semcon behöver engagera
ytterligare ett 80 tal ingenjörer till kontoret i TrollhÀttan.

”Vi Ă€r stolta över att Ă€n en gĂ„ng ha fĂ„tt förtroendet av en av vĂ„ra tyska fordonskunder att genomföra ett stort projekt. Detta avtal ligger helt i linje med Semcons strategi att vara en oberoende partner med kompetens och kapacitet att utveckla kompletta fordon. Det Ă€r vĂ„r kunskap inom projektleverans, erfarenhet av helbilsprojekt men framförallt vĂ„r lĂ„nga relation med kunden, som varit bidragande faktorer för detta avtal.” sĂ€ger Stefan Ohlsson, AffĂ€rsomrĂ„deschef Automotive R&D pĂ„ Semcon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2