Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub krechowicz dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 mars 2013

Kamic Group köper audioverksamhet av Abletec

Industrikoncernen Kamic Group har ingÄtt ett avtal med Abletec om förvÀrv av deras audioverksamhet. Den förvÀrvade verksamheten kommer fortsÀttningsvis att operera under sitt tidigare namn Anaview.
Anaview utvecklar och tillverkar förstÀrkare i klass D-segmentet vilket innebÀr att förstÀrkarna har mycket hög verkningsgrad. Genom egen patenterad teknik kan Anaview dessutom addera egenskaper som hög audioprestanda (jÀmförbar med klass AB) och hög robusthet.

- Anaview har under de senaste Ären etablerat sig pÄ audiomarknaden och genom att vi nu blir en del av Kamic Group fÄr vi bÀttre förutsÀttningar att vidareutveckla vÄr förstÀrkar-teknologi och dÀrigenom ta oss upp i det absoluta toppskiktet bland aktörerna pÄ marknaden. Med Kamic Groups organisation i ryggen kan vi ocksÄ förstÀrka vÄr produktion och distribution vilket kommer att skapa ytterligare mervÀrden för vÄra kunder, sÀger Mikael Theoren, General Manager för Anaview.

Anaview vÀnder sig till tillverkare av aktiva högtalare och Hi-fi-anlÀggningar i premiumsegmentet. Majoriteten av kunderna finns i USA men Anaview har Àven försÀljning i Europa och Asien. Som exempel kan nÀmnas att Anaviews förstÀrkare finns i Alpines bilstereosystem, i Volvos Premium Sound-anlÀggningar och i studiomonitorer frÄn Equator.

- Med sin patenterade teknik i vÀrldsklass och sitt goda renommé pÄ marknaden i kombination med de strukturella resurser som Kamic Group erbjuder har Anaview stor potential att vÀxa inom sin nisch. Det ska bli mycket stimulerande att fÄ bidra till Anaviews fortsatta utveckling, sÀger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group.

FörvÀrvet Àr en inkrÄmsaffÀr dÀr KAMIC Group förvÀrvar lager, utrustning och immateriella tillgÄngar sÄsom varumÀrken, patent, kund- och leveransavtal etc. FörvÀrvet omfattar Àven en juridisk enhet i New Jersey, USA. I Sverige har ANAVIEW verksamhet i Helsingborg och Gnesta och samtliga inom ledande positioner kommer att fortsÀtta i sina respektive roller. Organisatoriskt kommer ANAVIEW drivas som en enhet inom ETAL Group, en internationell leverantör av nischade induktiva komponenter. ETAL Group utgör stommen i KAMIC Groups affÀrsomrÄde Magnetics.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2