Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub krechowicz dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 mars 2013

Kamic Group köper audioverksamhet av Abletec

Industrikoncernen Kamic Group har ingått ett avtal med Abletec om förvärv av deras audioverksamhet. Den förvärvade verksamheten kommer fortsättningsvis att operera under sitt tidigare namn Anaview.
Anaview utvecklar och tillverkar förstärkare i klass D-segmentet vilket innebär att förstärkarna har mycket hög verkningsgrad. Genom egen patenterad teknik kan Anaview dessutom addera egenskaper som hög audioprestanda (jämförbar med klass AB) och hög robusthet.

- Anaview har under de senaste åren etablerat sig på audiomarknaden och genom att vi nu blir en del av Kamic Group får vi bättre förutsättningar att vidareutveckla vår förstärkar-teknologi och därigenom ta oss upp i det absoluta toppskiktet bland aktörerna på marknaden. Med Kamic Groups organisation i ryggen kan vi också förstärka vår produktion och distribution vilket kommer att skapa ytterligare mervärden för våra kunder, säger Mikael Theoren, General Manager för Anaview.

Anaview vänder sig till tillverkare av aktiva högtalare och Hi-fi-anläggningar i premiumsegmentet. Majoriteten av kunderna finns i USA men Anaview har även försäljning i Europa och Asien. Som exempel kan nämnas att Anaviews förstärkare finns i Alpines bilstereosystem, i Volvos Premium Sound-anläggningar och i studiomonitorer från Equator.

- Med sin patenterade teknik i världsklass och sitt goda renommé på marknaden i kombination med de strukturella resurser som Kamic Group erbjuder har Anaview stor potential att växa inom sin nisch. Det ska bli mycket stimulerande att få bidra till Anaviews fortsatta utveckling, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group.

Förvärvet är en inkråmsaffär där KAMIC Group förvärvar lager, utrustning och immateriella tillgångar såsom varumärken, patent, kund- och leveransavtal etc. Förvärvet omfattar även en juridisk enhet i New Jersey, USA. I Sverige har ANAVIEW verksamhet i Helsingborg och Gnesta och samtliga inom ledande positioner kommer att fortsätta i sina respektive roller. Organisatoriskt kommer ANAVIEW drivas som en enhet inom ETAL Group, en internationell leverantör av nischade induktiva komponenter. ETAL Group utgör stommen i KAMIC Groups affärsområde Magnetics.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2