Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© gaby-saliba-dreamstime.com Teknik | 20 mars 2013

Komponentbrist försenar HTC One

HTC:s nya flaggskepp och tilltÀnkta rÀddare, HTC One, ser ut att ha blivit försenare. Detta dÄ företaget har mist sin topp-prioritet, tier1-status, hos komponent-leverantörerna.
Det Àr i sÄ fall synnerligen dÄliga nyheter för HTC. Med fallande försÀljning under förra Äret ryktades det om att HTC tvingades skriva ner sina komponent-inköp betydligt. En person i ledande roll berÀttar enligt Wall Street Journal om att HTC dÀrför petats som tier1-företag hos leverantörer.

Det har gjort det svÄrare att fÄ fram komponenter till den nya luren, inklusive metallhöljen och kamera-komponenter. HTC One har av flera badömmare ansetts vara ett sista försök för den taiwanesiska tillverkaren att kunna utmana mÀktiga Apple och Samsung. Och HTC One skulle ha nÄtt marknaden nÄgot före Samsungs S4.

Men, med förseningen i Ätanke, ser det nu ut att bli relativt jÀmnt. Förorder kommer att börja hanteras i slutet av mars och sedan rÀknar HTC med att rulla ut telefonen pÄ fler marknaden under April, enligt kÀllor till Wall Street Journal. Det Àr alltsÄ nÀstan samtidigt som huvudkonkurrenten Samsungs S4.

De dÄliga nyheterna lÀr ocksÄ ha pressat HTC:s CEO Peter Chou, som enligt kÀllor till tidningen ska ha meddelat att han Àr beredd att sÀga upp sig om telefonen inte blir framgÄngsrik.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1