Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel-schweinert-dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 mars 2013

Orbit One om nya RoHS

FrÄn och med 2013 Àr det RoHS 2 som gÀller. Kontraktstillverkaren Orbit One uppdaterar nu om vad detta innebÀr för deras rÀkning.
FrÄn och med 2013 Àr det RoHS 2 som gÀller. Syftet med RoHS-direktiven Àr enligt Kemikalieinspektionen
att minska riskerna för mÀnniskors hÀlsa och vÄr miljö genom att ersÀtta kvicksilver, kadmium, bly, sexvÀrt krom och flamskyddsmedlen PBB och PBDE i elektrisk och elektronisk utrustning med mindre farliga alternativ eller alternativ teknik.

Ett annat syfte Àr att förbÀttra möjligheten till lönsam och hÄllbar materialÄtervinning.

– De viktigaste nyheterna i RoHS 2 Ă€r att det omfattar fler produktgrupper och frĂ„n 2019 kommer att omfatta all elektrisk och elektronisk utrustning. Undantagen Ă€r nu tidsbegrĂ€nsade till max fem eller sju Ă„r beroende pĂ„ produkt. En annan nyhet Ă€r att CE-mĂ€rket nu Ă€ven gĂ€ller för att visa att en produkt uppfyller villkoren i RoHS 2, berĂ€ttar Orbit Ones kvalitets- och miljöchef Bosse Börjesson.

I och med det nya direktivet Àr det produktÀgaren som har ansvaret för att kraven uppfylls. Slutgiltigt ligger alltsÄ ansvaret hos den som sÀtter produkten pÄ marknaden.

- Det Àr deras ansvar att skapa en teknisk fil med information om produkten och alla ingÄende komponenter som sedan ligger till grund för den kommande CE-mÀrkningen. Produktetiketten ska nu Àven innehÄlla produktÀgarens namn och adress för att förenkla spÄrbarhet, avslutar Bosse Börjesson
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1