Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Peregrine Semiconducto Komponenter | 26 mars 2013

Peregrins chip i Globalstars kommunikationssatelliter

Peregrine Semiconductor Corporations chip har konstruerats in i sex Globalstar–satelliter för mobil kommunikation som cirkulerar i en bana runt jorden sedan den 6 februari.
Peregrine Semiconductor Corporation en fabrikslös leverantör av integrerade radiofrekvenskretsar (RFICar), skriver nu att företagets UltraCMOSÂź-baserade PLL-(Phase Locked Loop)-frekvenssyntetiserare och förskalningskretsar (prescalers) har konstruerats in i sex Globalstar–satelliter för mobil kommunikation.

De lÄgflygande satelliterna, som byggts av Thales Alenia Space i Frankrike, sÀnder audio- och datakommunikation för Globalstars mobila tal- och datakunder vÀrlden över. Peregrines PLL-krets och prescaler möjliggör kommunikation i sexton C- och S-bandtranspondrar i systemet, som ansluter slutanvÀndare med jordbundna kommunikationsnÀt via fordonsmonterad mobil utrustning, liksom fasta terminaler, sÄsom de som anvÀnds för telefoni i glesbygden.

- VÄra produkter har nÀstan 20 Ärs erfarenhet av kommersiella rymdfÀrder i nÄgra av de mer vÀlkÀnda rymdutflykterna, och Thales Alenia Space Àr en viktig partner för oss i vÄr strÀvan att tillhandahÄlla marknadsledande RF-prestanda i de mest krÀvande strÄlningsrika miljöerna, sÀger Dave Shepard, vice vd för Peregrine Semiconductors affÀrsenhet för högpresterande lösningar.

- Vi Ă€r mycket glada att Peregrines PLL och prescaler har valts för Globalstar-satelliter och att UltraCMOS, med sin inneboende immunitet mot strĂ„lningsinducerad “latchup”, fortsĂ€tter att vara den bĂ€sta tekniken för denna, eller samtliga, rymdtillĂ€mpningar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1